Year Book 2012 - 5

-->


1. Where did 2012 Summer Paralympics held
Ans: London (29 Aug-9 Sep)

2. Which Indian player bags Indonesian open super series Badminton title
Ans: Sain Nehwal

3. Which town in Monaco is famous for its annual sports rally
Ans: Monte Carlo

4.In which event of London 2012 did Gagam Narang won his bronze medal
Ans: 10 m air rifle 

5. Which Australian uricketer retired from international cricket recently?
Ans: Brett Lee


6. Spain lifted the Euro cup 2012 defeating...........
Ans: Italy

7. Sultan Azlan Shah tournament relates to which sport item
Ans: Hockey

8. Who is the coach of indian football team that won the Nehru Cup recently?
Ans: Wim Kovermans

9. Name the player who won the first gold medal in London 2012
Ans: Yi Siling (China)

10. Who is the captain of under 19 Indian cricket squad that won 2012 world cup?
Ans: Unmukat Chand


-->
11. Who is the offical brand ambassador for the World Cup T-20 to be held in Sri Lanka
Ans: Lasit Malinga

12. Name the new chief of ICC 
Ans: Alan Isaac (Newziland)

13. Which famous cricketer’s autobiography is titled as ‘Straight from the heart'?
Ans: Kapil Dev

14. M.R.Venkitesh, 28th Grand Master of India belongs to which state?
Ans: Tamil Nadu

15. Where is the headquarter of FIFA?
Ans: Zurich

16. Who is the first recipient of Rajiv Gandhi KhelRatna award?
Ans:Viswanathan Anand

17. National Sports Day is celebrated on _______
Ans: 29th August

18, Rangaswamy Cup is associated with________
Ans: Hockey

19. Who won the ICC ODI Cricketer of the year award?
Ans: Virat Kohli

20. How many squares are there in a standard chess board
Ans: 64


Comments