Year Book 2012 - 4

-->

Secretariat Assistant 2013 Questions | Current affairs 2012 for All Competitive Exams Current affairs Quiz 2012 | current affairs for PSC Examcurrent affairs for SSC Exam | current affairs for UPSC Exam | current affairs for civil services | Current affairs for IBPS | current affairs for SBI Exam | current affairs for Bank PO Exam | current affairs for RRB Exam current affairs for Entrance Exam | Secretariat Assistant Expected Questions 
3D Channel

1. Which two countries have strengthened business ties to start trading electricity and petroleum products?
ANS: India and Pakisthan

2. Who has been the 'Male Player' of the year by golf Writers association of America?
ANS:Luke Donald

3. Which country test launched first 3D television broadcasting?
ANS: China



4. Where in India is Literary Festival 2012 held?
ANS: Jaipur

5.Who has been considered for first Gates Innovation Award?
ANS: Bihar Chief Minister Nitish Kumar

6.Name the interactive presentation tool launched by HP in India?
ANS: Pocket White Board

7. Which version of Internet Explorer is dead as per Microsoft?
ANS: Internet Explorer 6

8. Who was given the first S.K.Singh Award for negotiating Indo-US nuclear deal?
ANS: D.Bala Venkatesh Varma

9. In which country have UN declared end of famine?
ANS: Somaliya

10. Which company renewed sponsorship deal with Indian hockey team?
ANS: Sahara

11. Who won the Champions Trophy Women's Hockey tournament for the 5th time?
ANS: Argentina

12. Name the Indian born biologist who bags world's first major international award?
ANS: Kamal Bawa

13. Which place in Tamil Nadu is all set to get 4th Science Park?
ANS: Coimbatore

14.Name the Indian-American orthodontist who has honored with 'Hind Rattan Award'?
ANS: Dr.Gagan Balla

15.Who won the women doubles event at the Pattaya Open 2012?
ANS: Saniya Mirza and Anastasia Rodionova

16.Which country win the Asia Cup Cricket 2012 held at Bangladesh?
ANS: Pakistan

17. Who won the Pravasi Bharathiya Samman Award?
ANS: S.R.Nathan
Harnish Patel (Photo credit :TOI)

18. Name of India's First Radar Imaging Satellite launched successfully on 26th April 2012?
ANS: RISAT-1

19. Which Indian state celebrate 100th anniversary recently?
ANS: Bihar

20. Name the 26/11 Mumbai terror survivor who has been selected as a flag bearer at the London Olympics 2012?
ANS: Harnish Patel 



Subscribe by E-mail & get free updates of these informations straight to your inbox!

Don't Forget to Activate the link send into your e-mail.
-->

Comments